Coaching, hoe werkt het?

Het belangrijkste werkzame ingrediënt van coaching is de klik i tussen jou en je coach. Daarom hebben we eerst een vrijblijvende kennismaking. We kijken of die “klik” er is en we inventariseren wat je zoekt in het coachingstraject. Zit dat goed dan maken we een afspraak voor de intake.

Tijdens de intake gaan we verder en krijgen we middels gesprek, vragenlijsten en/of tests meer inzicht in je situatie. We onderzoeken samen welke werkwijze en vorm van coaching het meest passend is. We maken afspraken over het vervolg, veelal voor een serie gesprekken, om niet in vrijblijvendheid te blijven steken. De gesprekken duren tussen de 1,5 en 2 uur. In het begin vrij snel op elkaar volgend (1 gesprek per week), later naar behoefte. Tussentijds heb je altijd de mogelijkheid tot contact per e-mail of telefoon.

De effectiviteit van de coaching wordt groter naarmate jij je actiever opstelt en, gaandeweg, steeds meer het roer in handen neemt. Om dat te stimuleren maken we een vaste afspraak dat je na elk gesprek een verslag maakt. In dat verslag beschrijf je wat de belangrijkste leerpunten en inzichten zijn en welke positieve of negatieve gevoelens naar boven komen naar aanleiding van het gesprek en de verwerking daarvan. Als voorbereiding op elk gesprek breng je een onderwerp in waar jij graag aan wil werken of dat je als belangrijk ervaren hebt in de tussenliggende periode.

In aanvulling op de gesprekken is het mogelijk om tal van andere interventies en instrumenten in te zetten. Diverse gevalideerde online vragenlijsten zijn beschikbaar, het is mogelijk om een 360º-feedback uit te voeren of om gesprekken met meerdere partijen op te zetten.

pijl_vorigepijl-volgende